7.3.17

Η χαμένη λύση του ασφαλιστικού!

Αναδημοσιεύσεις στο διαδίκτυο

Όλοι παρακολουθούμε την εδώ και χρόνια κατρακύλα του ασφαλιστικού μας συστήματος. Μια κατρακύλα που έφερε δραματική μείωση των συντάξεων και παράλογη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.
Εισφορών οι οποίες στην ουσία μετατράπηκαν σε νέο ...φοροεισπρακτικό βρόγχο για τον καθένα μας αφού συνδέθηκαν με το ύψος του εισοδήματος μας.
Επιτρέψτε μου να σας θυμίσω τα αίτια αυτής της κατάρρευσης τα οποία όπως είναι γνωστό ξεκίνησαν από την δεκαετία του 80' δηλ. τότε που τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων άρχισαν να κατατίθενται στις τράπεζες (με μηδενικό επιτόκιο) οι οποίες όμως κερδοσκόπουσαν ασύστολα αφού δάνειζαν αυτά τα χρήματα με υπέρογκα επιτόκια.
Μετά ήρθε η εποχή του Σημίτη όπου κάποιοι  διοικητές των ταμείων με παρότρυνση και οδηγίες πολιτικών προσώπων (με το αζημίωτο φυσικά) και χωρίς να ρωτήσουν  κανέναν "επένδυσαν" και έχασαν μεγάλα ποσά των αποθεματικών στην γνωστή φούσκα του χρηματιστηρίου!
Στην εποχή των μνημονίων ο μεγάλος συνταγματολόγος που το έπαιξε και υπουργός οικονομικών ο κ. Βενιζέλος κούρεψε για άλλη μία φορά τα εναπομείναντα κεφάλαια των ταμείων με το περίφημο PSI!
Στην παρούσα φάση με 23℅  ανεργία (σύμφωνα με τα επίσημα δικά τους πλασματικά στοιχεία) η κατάσταση δείχνει να μην είναι αναστρέψιμη μιας και η ανάπτυξη που μας υπόσχεται η κυβέρνηση αλλά και η αντιπολίτευση μοιάζει με όνειρο θερινής νυκτός!
Προσωπικά πιστεύω ότι υπήρχε λύση η οποία θα ήταν διαχρονικός αιμοδότης του ασφαλιστικού μας συστήματος. 
Συγκεκριμένα θα μπορούσαν όλα αυτά τα χρήματα που έφαγαν οι συστηματικοί και χωρίς τσίπα κλεφταράδες να επενδυθούν σε μεγάλα έργα.
Π.χ στην κατασκευή μεγάλων εθνικών δρόμων αλλά και της Αττικής οδού όπου είναι βέβαιο ότι έτσι θα πληρώναμε φθηνότερα διόδια και χωρίς γκρίνια αφού θα ξέραμε ότι τα χρήματα αυτά επιστρέφονται στους γονείς μας και αργότερα σε εμάς υπό μορφή σύνταξης. 
Θα μου πείτε βέβαια έτσι πως θα έπαιρναν μίζες οι διάφοροι πολιτικοί από τους καναλαρχοεργολάβους που χρέωσαν τρεις και τέσσερις φορές παραπάνω τις κατασκευές και συνεχίζουν να μας ληστεύουν και σήμερα με υπέρογκα ποσά για τις διελεύσεις μας.
Ελπίζω κάποια στιγμή να βρεθεί ο ηγέτης ο οποίος θα έχει τα κότσια να ξαναπάρει πίσω την κλεμμένη Εθνική μας περιουσία για να την χρησιμοποιήσει προς όφελος του λαού μας και ειδικότερα των απόμαχων της ζωής!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε παρακάτω το σχόλιο σας και στην Υποβολή σχολίου ως: επιλέξτε το Ανώνυμος/η και μετά πατήστε την Δημοσίευση σχολίου
Καλό θα είναι (στο τέλος ή την αρχή του σχολίου σας) αν θέλετε να βάζετε το όνομα σας ή ένα ψευδώνυμο.