18.11.17

Ο Ρομπέν των ....!

Αναδημοσιεύσεις στο διαδίκτυο

Το τελευταίο διάστημα ο πρωθυπουργός μας μαζί με την κυβερνητική του κουστωδία μας λένε καθημερινά περιχαρείς για το υπερβολικό πλεόνασμα που πέτυχαν και την πρόθεση τους να μοιράσουν μέρος αυτού στους συνταξιούχους, στους μακροχρόνια ανέργους και λοιπές κοινωνικές ομάδες που είναι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση. 
Φυσικά είναι ... 
κάτι θετικό για μια μεγάλη μερίδα του άγρια φορολογημένου και εσκεμμένα φτωχοποιημένου Ελληνικού λαού αλλά θεωρώ ότι όλη αυτή η επικοινωνιακή προβολή από τους συγκεκριμένους κυρίους πέρα από την ουσία (έχει και το στοιχείο της επαιτείαςπεριέχει ολοφάνερα πλεόνασμα θράσους με γαρνίρισμα πολιτικής αναλγησίας, ψεύδους και απύθμενης υποκρισίας!
Όλοι θυμόμαστε ότι και πέρσι τα Χριστούγεννα έκαναν κάτι παρόμοιο στους συνταξιούχους το οποίο μάλιστα βάφτισαν ως 13η σύνταξή και μάλιστα εκ των υστέρων μας πούλησαν το παραμύθι ότι τάχατε λειτούργησαν χωρίς την έγκριση των Ευρωπαίων τοκογλύφων από τους οποίους ζήτησαν στο τέλος και γραπτώς συγνώμη!
Βέβαια με όλο αυτό το "στημένο κόλπο" δεν μίλησε κανείς για το τι έγινε μετά δηλ. ότι αυτά που έδωσαν τα πήραν πολλαπλά και εσαεί πίσω. 
Χαρακτηριστικά σας αναφέρω παραδείγματα από το οικογενειακό μου περιβάλλον όπου η μητέρα μου έλαβε 300€ ως βοήθημα και εν συνεχεία από τον Ιανουάριο του 2017 της έγινε μηνιαία περικοπή 115€ δηλ. 115χ12=1380€ .... το χρόνο!!! 
Ακριβώς κάτι παρόμοιο έγινε και με την πεθερά  μου αλλά και σε άλλους συνταξιούχους συγγενείς που ρώτησα. 
Εδώ θα πρέπει να διευκρινίσω ότι μιλάμε για συντάξεις των 600€ και 500€ (τότε).
Να είστε λοιπόν σίγουροι ότι κάτι παρόμοιο θα συμβεί και εφέτος και αν όχι από απευθείας κόψιμο αλλά από την μείωση του αφορολόγητου όπου ο κ. Τσακαλώτος (με τα ασυνάρτητα Ελληνικά του) μας έδινε παλαιότερα όρκους για παραίτηση αν ... μειωθεί!
Συστηματικοί ψεύτες από την προεκλογική περίοδο έως και σήμερα όπου ο ηγήτορας τους κ. Τσίπρας (ο οποίος προφανώς μας θεωρεί χαχόλους) θέλει να μας πείσει ότι είναι ο Ρομπέν των φτωχών αλλά για μένα (όπως είδα και σε μια επιτυχημένη ανάρτηση στο διαδίκτυο) θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως "Ο Ρομπέν των χαζών και των ... αμνήμονων"!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε παρακάτω το σχόλιο σας και στην Υποβολή σχολίου ως: επιλέξτε το Ανώνυμος/η και μετά πατήστε την Δημοσίευση σχολίου
Καλό θα είναι (στο τέλος ή την αρχή του σχολίου σας) αν θέλετε να βάζετε το όνομα σας ή ένα ψευδώνυμο.